Tips om te besparen op je boodschappen

Bespaartips voor je boodschappen en toch gezond en lekker eten

Je hoort vaak dat gezond eten duur is. Maar is dat wel zo? Ik denk het niet. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hieronder vind je een aantal tips om te besparen op je boodschappen en het toch gezond en lekker te houden.

 1. Ga zo min mogelijk naar de winkel
  Probeer van tevoren na te denken over wat je komende week wilt gaan eten. Maak een lijst en sla zoveel mogelijk in een keer in. Waarschijnlijk zal je nog wel een keer terug moeten om bijvoorbeeld melk en groenten bij te kopen, maar probeer dat tot hooguit een keer te beperken. Nog slimmer ben je als je je boodschappen laat bezorgen. Je raakt dan in de winkel niet steeds in de verleiding om dingen te kopen die niet op je lijstje staan. De kosten van het bezorgen variëren enorm. Op zaterdag is het vrij prijzig maar op dinsdag betaal je een stuk minder.
 2. Om gezond te eten hoef je geen super dure boodschappen te doen
  Ingevroren groenten, zelfgemaakte pastasauzen, soepen, water met citroen of framboos.. Het is allemaal gezond en goed betaalbaar. Wil je meer weten over gezond en goedkoop eten, lees dit blog. 
 3. Las een kliekjesdag in.
  Als je op bijvoorbeeld donderdag kliekjes dag op het menu hebt staan, dan zal je merken dat je daar de hele week ook rekening mee houdt en minder weggooit. Wees op deze dag ook niet bang voor een beetje voor een beetje creativiteit. Rare combinaties smaken vaak prima en kinderen vinden dat juist grappig.

 4. Ga Preppen
  Ik schreef er al eens een blog over. Mealprepping is de manier om geld en tijd te besparen. Je kookt veel in een keer en je vriest het in. Het is even werk maar je hebt er de hele week plezier van.
 5. Trap niet overal in
  Aan sommige producten is van alles en nog wat toegevoegd om het zogenaamd gezonder te maken. Wat er vooral gebeurt is dat de prijs van het product hoger wordt. Trap er niet in! Als je gezond eet dan heb je echt geen toegevoegde vitamines e.d. nodig.
 6. Honger….
  Deze laatste tip is al stokoud maar het is waar….. Ga nooit boodschappen doen als je hoger hebt. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt om schadevrij de winkel uit te komen als ik trek heb.

Heb jij nog goeie tips? Laat ze hieronder achter! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.