Smoesjes Smoesjes Smoesjes

We hebben allemaal wel redenen waarom we bepaalde dingen niet doen die we eigenlijk heel graag zouden willen doen. En dat is jammer, want sommige excuses zullen vast wel legitiem zijn, maar ze houden je tegen en daardoor kom je dus niet verder in je leven.

Misschien wil jij al heel lang afvallen of gezonder gaan eten of vaker je moeder bezoeken of meer tijd aan jezelf besteden of vaker iets leuks gaan doen of…… vul zelf maar in.

Wil jij meer actie in je leven en gaan doen wat je echt wilt? Doe dan onderstaande opdracht even. Het duurt niet lang.

Opdracht:

Neem even 10 minuten voor jezelf en pak een pen en papier.

1. Schrijf een of twee dingen op die je echt graag zou willen bereiken of doen.
2. Schrijf vervolgens op wat nou de reden is dat dit niet lukt. En wees eerlijk.
3. Kijk nu eens goed wat je hebt opgeschreven en laat dat eens op je inwerken.

Smoesjes & excuses?

En….. wat denk je? Zijn jouw argumenten echt legitiem of zijn het eigenlijk smoesjes?

Wat ik in mijn praktijk vaak zie is dat vrouwen hun gezin vaak als ‘excuus’ gebruiken. En dat is ook niet vreemd want je wilt er graag zijn voor je partner en je kinderen (en voor al die anderen….) en een gezin is nou eenmaal hartstikke druk. En ja, dan schuif je jezelf soms even aan de kant. Soms? Of eigenlijk meestal?

Herken je dit?

– Je partner staat in de file, dus jij haalt de kinderen van de opvang ondanks dat het zijn beurt was. Jammer want nu kun jij dus niet naar de sportschool.
-Je zou naar de sauna gaan met je vriendin maar je zoon is al een paar dagen niet lekker. Je kunt beter thuis blijven.
– Je wilt afvallen maar je hebt geen zin om voor iedereen iets anders te gaan koken. Dus laat maar even zitten. Dat pak je wel op als er meer tijd is.
– Je baas vraagt je of je vrijdagochtend nog even dat rapport wil afmaken. Je weet dat het druk is op de zaak dus je offert je vrije ochtend wel op.
-Vul maar in…….

Schuldgevoel

Vrouwen hebben vaak last van een soort van altijd aanwezig schuldgevoel. Zo sprak ik laatst iemand die vertelde dat ze het lastig vond om haar kinderen naar opa en oma te brengen als zij, een enkele keer, iets voor zichzelf wilde gaan doen. Opa en oma zijn dol op hun kleinkinderen en passen echt graag op. Dat is geen enkel probleem. Maar toch is daar dat schuldgevoel. Waar komt dat toch vandaan?

Wat is er aan de hand?

Het kan heel goed zijn om eens te onderzoeken waar dat schuldgevoel nou vandaan komt.  Wat is er nou eigenlijk echt aan de hand?

– Vind jij dat jij eigenlijk overal verantwoordelijk voor bent?
– Ben je bang dat je niet aardig gevonden wordt?
– Ben je bang dat wat je wilt gaan doen (fitter worden, slanker worden, een cursus volgen etc) toch niet lukt?
– Vind je het eigenlijk allemaal te veel moeite (lees: je wilt het eigenlijk toch niet echt)?

Als jij echt dingen wilt gaan veranderen dan gaat dat niet vanzelf. Je zult keuzes moeten maken die niet altijd makkelijk zijn. Mensen zullen je niet altijd begrijpen en je zult soms streng voor jezelf moeten zijn. Maar mannnn, het zal je zoveel brengen.

Mocht jij eens met iemand willen praten over wat je nou echt wilt en hoe je dat het beste kunt bereiken, maak dan eens een vrijblijvende afspraak. Ik begeleid namelijk niet alleen vrouwen die willen afvallen of gezonder willen gaan leven, maar juist ook vrouwen die de keuze willen maken om verder te komen en te gaan doen wat ze echt willen! En echt… als je doet wat je echt wil, dan wordt je leven zoveel leuker! En niet alleen voor jou, maar voor iedereen in jouw omgeving.

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak

Fijne dag nog!
Nicolien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.