Boekentips

Als ik ergens gelukkig van wordt dan is het wel van lezen. Het liefst lees ik van die Scandinavische  thrillers maar ik lees natuurlijk ook graag boeken over een gezonde leefstijl. Af en toe lees ik een boek en dan denk ik “dit zou iedereen moeten weten”. Daarom heb ik vijf geweldige leefstijlboeken voor je op een rijtje gezet.

 1. Eet als een expert van I’m a foodie
  Dit boek is geschreven door diëtisten en voedingswetenschappers en richt zich op de vraag: wat is nou echt gezond? Er wordt onder andere in gegaan op een heleboel voedingshypes en het boek staat vol met ideeën voor gezonde ontbijtjes, lunches, maaltijden en gezonde drankjes. Behalve informatief ook heel erg leuk geschreven.
 2. Voedingsmythes van Martijn Katan
  Dit boek is in het begin van mijn carrière echt een eye opener geweest. In dit boek worden 70 voedingsfabels ontkracht. Bijvoorbeeld over koolhydraten, vitaminesupplementen, suiker en e-nummers .Het boek leest het lekker weg. Echt een aanrader.
 3. Mindset van Carol S. Dweck
  In dit boek legt de Amerikaanse professor Psychologie Carol S. Dweck uit wat het belangrijk is van een groei mindset en hoe deze mindset er voor kan zorgen dat je je doelen behaalt.
 4. Liefde in plaats van chocola, Fenna Janssen
  Dit boek is echt iets voor jou als je een emotie-eter bent. In dit boek legt Fenna je uit dat het geen chocolade is dat je nodig hebt als je je ellendig voelt. Dit boek leert je te onderzoeken wat je echt nodig hebt als je niet lekker in je vel zit.
 5. Mindgym, sportschool voor je geest
  In dit boek leer je hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met praktische oefenen. Behalve dat het super interessant is, is het ook goed leesbaar.

Ik heb er nu een top vijf van gemaakt maar deze boeken zijn wat mij betreft alle vijf geweldig. Dus de volgorde had net zo goed anders kunnen zijn. Het hangt er natuurlijk ook vanaf welk onderwerp voor jou interessant is.

Ken je een van deze boeken of ga je er een lezen? Laat het me weten! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ook als je een tip voor me hebt, dan hoor ik het graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.