Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Ik spreek regelmatig mensen die graag wat willen afvallen maar niet naar een diëtist of gewichtsconsulent durven gaan omdat ze bang zijn dat ze dan een heel duur dieet voorgeschreven krijgen.

Door alle voedingshypes van de afgelopen tijd is onterecht de indruk gegeven dat je inderdaad haast niet meer kan overleven als je niet dagelijks avocado’s, noten, gojibessen en dat soort superfoods eet. En ja, die producten zijn vaak wel wat duurder dan een appel of een zakje chips.

Water- halvarine – sauzen en soepen

Maar goed nieuws…. Gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Het allerbeste voorbeeld wat ik kan geven is water. Water is zo ongeveer wel het gezondste dat je kan drinken en het kost je echt bijna helemaal niets, want je kunt het zo uit de kraan halen.

Of diepvriesgroenten, ook niet duur en net zo gezond als verse groenten. Magere melk is goedkoper dan volle melk en halvarine is goedkoper dan roomboter. En af en toe geen vlees eten is ook goed voor je portemonnee en gezond voor je.

Gezonde sauzen en soepen zijn makkelijk zelf te maken. En kunnen ook prima vegetarisch.
Deze saus maak ik vaak zelf als ik haast heb.Echt simpel, iedereen vindt het lekker en het kost bijna niets. En voor ‘avonds op de bank tijdens filmavond kun je prima zelf popcorn maken. En dat mag best met een beetje zout af en toe. Ook lekker is popcorn met kaneelpoeder of met kerriepoeder.

Diervriendelijk vlees

Waar ik zelf niet op bespaar is op vlees. Ik vind het belangrijk dat als ik vlees eet, het zoveel mogelijk diervriendelijk vlees is. En dat is vaak niet goedkoop. Ik kijk bij de AH wel vaak even bij de kip. Bio kip is echt behoorlijk aan de prijs dus als ik die zie met een 35% kortingssticker dan ga ik helemaal los en stop ik de vriezer vol.
Maar diervriendelijk eten is echt een persoonlijke keuze en heeft voor mij niets met gezond of niet gezond te maken.

Hoe maak ik het een beetje spannend….

Oké, toegegeven, de hele dag alleen water is ook saai maar water kun je prima pimpen met van alles en nog wat. Zelf ben ik helemaal wild van Infuser flessen. Die van de AH zijn echt top. Ik doe er elke dag een paar bevroren frambozen in en echt, het is net limonade (zo ziet het er ook uit).

Soepen kun je spannend maken met wat zelfgemaakte knoflookcroutons en zelfs een gebakken eitje kun je versieren met bijvoorbeeld wat kerriepoeder.

Als je meer inspiratie nodig hebt voor gezonde goedkope maaltijden, kijk dan eens naar dit boek van het voedingscentrum met meer dan 50 recepten en tips.

Als je nog meer tips wilt hebben over goedkoop boodschappen doen, lees dan mijn blog met tips.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.