Tips als je best wel wilt gaan bewegen maar ……

Wil je meer gaan bewegen maar heb je al heel wat pogingen gedaan en eindig je uiteindelijk toch steeds weer op de bank? Kijk eens naar deze tips, misschien zit de gouden tip voor jou er wel tussen:

 

?‍♀Doe iets wat je leuk vindt en laat je niet gek maken

Er zijn zoveel beweegactiviteiten te bedenken. Er is vast wel iets wat je leuk vindt. Trek je niks aan van hippe sporttrends of van artikelen waarin staat dat de ene sport veel gezonder is dan van de andere. Uiteindelijk is er maar een ding echt belangrijk en dat is dat je het leuk vindt en vol blijft houden en dat gaat je niet lukken als je jezelf elke week met tegenzin naar je activiteit moet slepen. Wandelen is ook bewegen en zwemmen ook. Super fijn en goed voor je. Je hoeft echt niet gelijk te gaan bootcampen of hardlopen. Doe iets waar je blij van wordt.

?‍♀Begin rustig (en laat je nog steeds niet gek maken…)

Als je iets leuks gevonden hebt dan is het belangrijk dat je rustig aan start. Niet gelijk als een dolle alles eruit willen halen, maar rustig aan opbouwen. Mensen beginnen vaak te fanatiek omdat ze:
a. verbaast zijn over wat ze eigenlijk kunnen en daar soms een beetje te enthousiast van worden.
b. zich laten mee slepen door de groep en daar niet voor onder willen doen.
Het is echt belangrijk dat je op je eigen niveau beweegt. Want als je dat niet doet dan heb je in no-time een blessure en beland je weer op de bank met de gedachte ‘ zie je wel… sporten, dat is niets voor mij’.

Dus, take it easy en bouw rustig, onder begeleiding op. Je zult verbaasd zijn hoeveel vooruitgang je in een maand kunt maken.

Wil je een keer meedoen met een Slow Sports les? Kijk dan eens op deze pagina. 

 

?‍♀Ga samen
Als je een maatje weet te vinden zal je dat zeker helpen. Je zegt minder snel af en hebt dus een stok achter de deur. Daarnaast is het veel gezelliger.  Een leuke groepsles kan ook wonderen doen. In onze Slow Sports lessen wordt heel wat afgelachen.

 

?‍♀Ga naar je buurtsportcoach
Ben je best welwillend maar heb je gewoon geen idee wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is? Ga dan eens kijken of er in jouw gemeente buurtsportcoaches zijn. Zij weten precies wat er allemaal wordt aangeboden bij jou in de wijk/buurt en kunnen samen met jou uitzoeken wat het meest geschikt is voor jouw wensen, mogelijkheden en budget. In Arnhem kun je hiervoor terecht bij de leefstijlcoaches van het Sportbedrijf.

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt! Heb je zelf nog goeie tips? Wat heeft jou geholpen om van de bank af te komen? Laat het me weten en plaats hieronder een reactie.

 

Afbeelding: <a rel=”nofollow” href=”https://nl.vecteezy.com”>Vector-illustratie door https://nl.vecteezy.com</a>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.