Sporten… wedden dat je nu wel volhoudt….!

Herken je dit…? Je begint enthousiast met sporten maar na een paar weken komt de klad erin. Met deze tips ga je het wel volhouden!

 1. Kies een sport die je leuk vindt en laat je niet gek maken. Omdat iedereen bij jou op je werk aan het hardlopen is, wilt dat niet zeggen dat jij dat ook moet doen.  Als je iets doet omdat iedereen het doet terwijl je het niet leuk vindt, houd je het waarschijnlijk niet lang vol. Dus onthoud: sporten moet ook een beetje leuk zijn!
 2. Doe iets wat lichamelijk ook bij je past. Als je echt niet houdt van spierpijn dan is bootcamp waarschijnlijk niets voor jou en als jouw knieën je zwakke plek zijn dan kun je beter gaan zwemmen dan gaan hardlopen. Je hoeft de term ” No pain No gain” niet letterlijk te nemen :-)
 3. Maak tijd vrij in je agenda en maak prioriteit van het sporten. Zorg dat je in een ritme komt. Ik hoor vaak van vrouwen dat er ‘iets tussen is gekomen’. Bijvoorbeeld: ‘mijn man staat vaak in de file en ik kan de kinderen niet alleen thuis laten’. Dan kun je een paar dingen doen:
  –  Zorg dat je de les dezelfde week nog inhaalt.
  – Laat je man het zelf oplossen. Jij hebt namelijk een afspraak (met jezelf en met je sportclub).
  – Vraag je moeder, buurvrouw, vriendin of ze even in willen springen en leg uit dat het belangrijk voor je is.
  Misschien klink dit een beetje streng maar als je iets wilt volhouden is het belangrijk dat je het ook belangrijk maakt en dat je een plan hebt. Anders blijf je tegen dezelfde obstakels aanlopen.
 4. Zoek een maatje of ga sporten in groepsverband. De kans dat je afzegt wordt hierdoor een stuk kleiner want je wilt de ander(en) niet laten zitten.
 5. Wees je bewust van je vooruitgang. Soms heb je het helemaal niet zo in de gaten maar met sporten boek je vaak snel al verbetering m.b.t. je conditie en kracht en dat motiveert om verder te gaan!
 6. Probeer eens een Slow Sports les :-) Klik hier voor de video.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.