Afvallen met een coach…. Waarom werkt dat zo goed?

Energie

Ik ken weinig vrouwen die nog nooit een poging gedaan hebben om af te vallen. Afvallen kan op verschillende manieren; een tijdje heel weinig eten, een dieet volgen, super vaak sporten, detoxen, een week alleen nog maar groentesap drinken en noem nog maar wat op.
Met veel van bovenstaande acties zal je vast wat kilo’s kwijt raken. Dat is mooi, maar vaak vliegen diezelfde kilo’s er weer net zo snel aan zodra je weer in je oude patroon vervalt. En de kans dat dat gebeurt is groot, omdat je niet leert hoe je je eetpatroon/ leefstijl verandert.

Wat doet een coach anders?

Afvallen op zich is niet zo heel erg moeilijk. De kilo’s blijvend verliezen is veel lastiger. Als ik met jou een leefstijltraject in ga dan leer ik je om op een andere manier naar je hele leefstijl te kijken. Als je wilt afvallen dan helpt alleen minder eten namelijk vaak niet. Er komt meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan tijd maken om gezond te koken en te bewegen. Hoe ga je dat doen? Waar haal je die tijd vandaan? We kijken niet alleen naar wat er moet gebeuren om af te vallen maar gaan ook onderzoeken hoe je dat voor elkaar gaat krijgen. Het moet allemaal inpasbaar zijn in jouw agenda, want anders hou je het niet vol.

 

Gezond afvallen in vijf stappen

Als jij een leefstijlprogramma bij mij volgt, doorlopen we altijd de volgende vijf stappen:

 1. Wat is jouw doel? En is dat realistisch?
  We gaan eerst bepalen wat jouw doel is. Wat wil je bereiken en waarom is dat belangrijk voor je? Wil jij 3 of wil je 20 kilo afvallen? Vervolgens gaan we samen heel kritisch kijken of jouw doel ook realistisch is. Ik vind dit belangrijk omdat ik niet wil dat je ergens aan begint en vervolgens teleurgesteld raakt omdat het niet lukt. Als je eerder diëten hebt gevolgd, is dit je waarschijnlijk al eerder gebeurd. Je kunt wel 20 kilo af willen vallen, maar dan moet je wel een hele sterke motivatie hebben en bereid zijn om er voor te gaan. Begrijp me niet verkeerd. Het is zeker te doen, maar niet zoals sommige diëten beloven in twee maanden tijd. Wat je nodig hebt is motivatie, een goed plan en iemand die je helpt als je het moeilijk hebt.
 2. Jouw eetpatroon
  Vervolgens gaan we jouw eetpatroon onder de loep nemen. Wat eet je? Hoeveel eet je? Wanneer eet je en waarom eet je? Op basis van de informatie die jij mij geeft, gaan we kijken wat er goed gaat en wat er beter kan.
 3. Het voedingsplan
  Dit is een belangrijk onderdeel van het traject. Je krijgt van mij een voedingsplan waarin ik je laat zien hoeveel calorieën je dagelijks kunt eten om af te vallen, zonder dat je de hele dag honger hebt en aan eten denkt. Ik ga je leren welk eten goed voor je is en er voor zorgt dat je langer een verzadigd gevoel houdt (geen knorrende maag dus want daar wordt niemand vrolijk van).  Je krijgt, als je daar behoefte aan hebt, ook een voorbeeld menu mee naar huis. Ik ga je niet precies vertellen wat je moet eten, want het is juist belangrijk dat je dit zelf leert. Zodat je straks ook zonder mij aan de slag kan. Ik help je natuurlijk wel als je hier behoefte aan hebt.
 4. Je beweegplan
  Lekker bewegen hoort bij een gezonde leefstijl. Het zorgt dat je extra calorieën verbrand, voor een gezond en sterk lichaam en bewegen is goed voor je geest.
  Niet alle sporten zijn voor iedereen geschikt. Daarbij houden sommige mensen helemaal niet van sport. Daarom gaan we op zoek naar de meest geschikte vorm van sport voor jou. Dat kan van alles zijn, wandelen, zwemmen, fietsen. Het maakt niet zo veel uit wat je doet, als je maar regelmatig beweegt.
 5. Onze gesprekken
  Tijdens de gesprekken die we voeren bekijken we steeds hoe het met je gaat en waar je tegen aanloopt. We kijken ook naar andere facetten uit je dagelijks leven. Lukt het je om keuzes te maken? Heb je last van stress? Hoe slaap je? Als dingen niet lekker lopen gaan we altijd op zoek naar de kern van het probleem en zoeken we daar een oplossing voor. Ik steun je en als het nodig is geeft ik je met liefde een schop onder je kont.  Onderwerpen die bijna altijd aan de orde komen zijn behalve eten, drinken en bewegen ook keuzes maken, ontspanning, slaap en stress. Allemaal factoren die belangrijk zijn binnen een gezonde leefstijl.

 

Heb je na het lezen van dit artikel ook zin om aan de slag te gaan? Laat het me dan weten en maak een vrijblijvende afspraak. Dan kijken we samen welk traject het beste bij jou past.  Het lijkt me leuk je te ontmoeten!

Een ding wil ik je nog meegeven; werken aan je gezondheid, op welke manier je dat ook doet, is het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.