Pasta met tonijn

Ingrediënten voor een 4 persoonsgezin (2 volwassenen- 2 kinderen) of voor 3 volwassenen.

  • 2 blikjes tonijn in water
  • 3 grote handen spinazie (gewassen)
  • 400 gram cherry tomaatjes
  • 1 kleine venkel
  • optioneel: rode peper (naar smaak een derde of een halve peper)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels goede  olijfolie (aiii…, Nigel zou er het liefst meer ingooien omdat het zo lekker is, maar kijk zelf even hoeveel je er calorie- wise in wilt hebben…, 1 eetlepel is 90 kcal).
  • 300 gram volkorenpasta ***
  • 3 eetlepels geraspte Parmezan
  • 3 eetlepels kappers
  • 10 olijven
  • 1 citroen
  • verse zwarte peper
  • zout


Zo maak je het:

  • Stap 1: Rasp de citroen en bewaar de rasp.
  • Stap 2: Hak de ui, venkel en knoflook zo fijn als je kunt. Als je ervoor kiest de rode peper toe te voegen dan hak je deze ook in fijne snippers. Doe nu alles wat je tot nu gehakt hebt in een schaaltje en knijp hier het sap van de citroen over uit en zet het aan de kant.
  • Stap 3:  Hak de spinazie lekker fijn, halveer de tomaatjes en de olijven. De peterselie hak je ook zo fijn als je kunt.
  • Stap 4: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Let op! Een culinaire tip van Nigel: Nederlanders hebben de neiging om de pasta bij het uitlekken in het vergiet helemaal droog te laten worden. Doe dat niet! Even het meeste water afgieten, een kopje van het vocht opvangen en dan de nog iets vochtige pasta in een mooie serveerschaal.
  • Stap 5: Meng nu alle ingrediënten, het ui/venkel/knoflook (rode peper)-mengsel, spinazie, olijven, peterselie en kappers door de pasta. Roer hier twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels kookvocht door. Breng het op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Rasp er naar smaak wat Parmezaanse kaas over en tot slot garneer je het met nog wat peterselie en de citroenrasp.

*** Eerlijk = Eerlijk

Bij dit gerecht eet ik zelf het liefst Fusilli of Penne. Helaas vind ikzelf de volkorenvariant niet erg lekker. Volkorenspaghetti vind ik wel lekker, maar die vind ik voor dit gerecht minder geschikt. Daarom variëren wij bij dit gerecht met de pasta soorten.

Goede olijfolie:

Tip: AH en Jumbo verkopen Monini Gran Fruttato Olivo vergine. Dit is een prima olijfolie voor een redelijke prijs.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.