Energie

Tips voor een snelle energie fix

Geen energie hebben…..

Tja, dat kennen we allemaal wel! Iedereen heeft wel eens een superdip. Tijdens een vergadering of vlak na het eten stort je even helemaal in. Het lijkt wel of alle energie uit je is gelopen. Je begint te gapen en je kunt niet meer stoppen. De 16.00 uurs dip zeg maar.  Met wat simpele trucks kun je daar wat aan doen.

Tips voor een Quick Energy Fix:

Stop met wat je aan het doen bent

En ga even iets compleet anders doen. Stel je bent op kantoor aan het werk. Daar werk je (meestal)  met je hoofd.  Ga dan het liefst even wat met je lichaam doen. Maak 20 squats, ga een stukje wandelen of loop een paar keer de trap op en af. Andersom geldt hetzelfde. Als je lichamelijke inspanningen verricht, ga dan even iets met je hoofd doen. Lees iets, luister een podcast of ga lekker even in de zon zitten niksen.

Licht en Lucht

Als je in een muffe ruimte zit met te weinig frisse lucht kun je zo onwijs inkakken. Zet dus even een raam of deur open en laat de boel even lekker doorluchten. Zorg er ook voor dat je voldoende licht binnen laat in je huis of op je kantoor.

Drink water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Water heeft een heleboel super belangrijke functies in ons lichaam. Je lichaam verbruikt door plassen, zweten, uitademen en ontlasting ongeveer 2,5 liter water per dag. In je eten zit ook water en je lichaam zorgt er voor dat bij de verbranding van dat eten ongeveer 1 liter water vrijkomt. Dat betekent dus dat je 1,5 liter te kort komt. Dat moet door jou worden aangevuld.  Als je lichaam een tekort aan water heeft dan merk je dat in eerste instantie omdat je dorst krijgt. Verder wordt naar de wc gaan lastiger, kun je last krijgen van hoofdpijn en wordt je onrustig. Als het tekort langer duurt dan ga je je steeds minder goed voelen. Je wordt moe, je stofwisseling wordt slechter en je huid wordt droog. Zorg er dus voor dat je zorgt dat je voldoende water drinkt!
Tip: zorg dat je altijd een flesje bij je hebt (in je tas of in de auto). Zet ’s morgens een grote kan water op je bureau en leuk de boel een beetje op met wat citroen of sinaasappel plakjes.

Beweeg

Ook al ben je op kantoor, op school of waar dan ook, je kunt altijd bewegen. Loop even naar een andere verdieping. Doe een paar flinke squats, boks een paar minuten in de lucht of loop even een rondje om het gebouw en voel die energie stromen!

Stop met zeuren

Soms kan het best lekker zijn om even flink te klagen over iets of iemand, maar doe het niet te vaak en te veel. Daar word je niet vrolijker van en het kost je alleen maar energie. Dus als je gedoe hebt, probeer het dan op te lossen en blijf er niet in hangen.

Hahahahahaha

Even flink lachen geeft ook direct energie. Is er geen lolbroek in de buurt? Kijk dan even een kort grappig filmpje of zo. Pas wel op dat je niet een uur op youtube blijft hangen. Daar zakt je energie gelijk weer van weg. Ik heb een leuke tip als je van honden houdt op Instagram via: Tunameltsmyheart.com. Deze hond is zo raar en schattig, daar wordt je gelijk blij van. Als je tips hebt voor grappige pagina’s zet deze dan in de reacties onderaan dit blog.

Heb je vaker last van vermoeidheid?

Bovenstaande tips zijn handig als je af en toe last hebt van vermoeidheid. Als je vaker last hebt van vermoeidheid dan wordt het tijd voor een goed gesprek met jezelf!

Daar lees je meer over in dit artikel (met super handige gratis energieplanner).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.