Groente- vispakketje

Voor een gezin van 2 volwassen en 2 kinderen. Of voor 3 personen.

Ingrediënten:

  • 900 gram krieltjes in de schil
  • 1 venkel
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 plantje platte peterselie
  • Ca 525 gram verse visfilet. Kies wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld: kabeljauw, heek, pangasius of zalm
  • 5 EL Olijfolie
  • 3 EL witte wijn azijn
  • Vers gemalen zwarte peper en zout

Benodigdheden:

  •  2 koekenpannen, hapjespannen of wokken met deksel
  • Aluminiumfolie

Zo maak je het:

  • Stap 1: verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Stap 2: was de krieltjes en snijd in parten. Je hoeft ze niet te schillen. Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes, afgedekt met een deksel, voor 20 tot 25 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan. Bak de laatste 2 minuten 4 eetlepels gehakte peterselie en een geperste teen knoflook mee.
  • Stap 3: snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de bonen doormidden. Pel de ui, halveer de ui en snijd in ringen. Hak de peterselie fijn.
  • Stap 4: verhit 1/3 deel van de olijfolie in een andere koekenpan/wok/hapjespan en bak de venkel, sperziebonen en ui 8 minuten op middelmatig vuur.Gebruik 1 vel aluminiumfolie per persoon en verdeel hier de groenten over. Leg daar bovenop de vis en de helft van de peterselie. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en zet ze voor 15 minuten in de oven.
  • Stap 5: verdeel de aardappeltjes over de borden en leg er het vispakketje naast. Garneer het gerecht met peterselie.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.