Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

Wil je graag werken aan een gezondere leefstijl maar vind je dit lastig en weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is het Cool leefstijlprogramma echt iets voor jou! 

Cool: Coaching op leefstijl
Sinds begin 2019 zit het Cool programma in de basisverzekering. Dat is goed nieuws want dit programma helpt je om blijvend af te vallen en fitter te worden.

Hoe werkt het programma en wat zijn de voordelen voor jou?
Het programma duurt 24 maanden en bestaat uit 8 individuele sessies met de leefstijlcoach en 16 groepsbijeenkomsten.

  • Samen met de leefstijlcoach ga je op zoek naar welke veranderingen in jouw leefstijl het grootste effect hebben. Denk hierbij aan verandering met betrekking tot voeding, beweging, slaap en ontspanning.
  • Je maakt samen met de leefstijlcoach doelen die voor jou haalbaar zijn en die bij jou passen. Je werkt hieraan in je eigen tempo. Je wordt hierin continu begeleid.
  • Je krijgt individuele aandacht van de leefstijlcoach maar je wisselt ook ervaringen uit in de groep. Hierdoor leer je samen en kunnen jullie elkaar helpen en ondersteunen.
  • De huisarts, praktijkondersteuner en/of internist blijven je op de achtergrond ondersteunen.

En verder:
Het leefstijlprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Om in aanmerking te komen Je moet 18 jaar of ouder zijn, maar ook een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger hebben. Ook als je een BMI van 25 of hoger hebt kun je in aanmerking komen, maar dan alleen als je een verhoogd risico hebt op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten. Je hebt een verwijzing van je huisarts nodig. Hiermee kan ik je eventueel helpen als je dit prettig vindt.

Je BMI is

Data- tijden en locaties
We starten bijna maandelijks een nieuwe groep. Dit gebeurt in Arnhem Noord of in Arnhem Zuid. We hebben avond en daggroepen.

Meer info of starten?
Als je enthousiast bent en graag met je leefstijl aan de slag wilt, stuur mij dan een bericht. Dan kunnen we even bellen of we maken een afspraak.

 

 

Quotes van deelnemers:
‘ik was bang dat ik 5 keer per week naar de sportschool moest, maar dat is helemaal niet zo’.

‘In de groep kreeg ik veel steun. Het is fijn om mensen om je heen te hebben die tegen dezelfde dingen aanlopen’

 

Neem contact met mij op!